Vakantiepark Brabant

Ga je op kampeervakantie? Denk aan deze EHBO-tips

Nederland beschikt over vele prachtige campings en kampeerplekjes. Dit heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen op vakantie gaan in eigen land. Gaan jullie dit jaar ook weer naar dat leuke vakantiepark in Brabant? Dan is het natuurlijk belangrijk om de reis goed voor te bereiden. Niet alleen wil je geen belangrijke kampeerspullen vergeten, maar daarnaast wil je ook voorbereid zijn op het onverwachte. Een ongeluk zit immers vaak in een klein hoekje. Om je een beetje op weg te helpen, vind je in dit artikel de belangrijkste EHBO-tips voor een leuke kampeervakantie. Ga jij op vakantie naar het buitenland? Ook dan komen deze EHBO-tips goed van pas!

Wees voorbereid op de natuur

Veel campings worden omringd door een bosrijk gebied, of zijn gevestigd in de open natuur. Dit zijn natuurlijk de mooiste plekjes om je vakantie door te brengen, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met de gevaren die de natuur met zich mee kan brengen. Denk bijvoorbeeld aan brandnetels of muggen. Wees hierop voorbereid, en neem vooral zalfjes en balsems mee die de pijn van bijvoorbeeld een muggenbeet kunnen verzachten. Vergeet ook vooral niet een tekentang mee te nemen. Hiermee kun je tekens gemakkelijk uit je huid verwijderen. Meestal zul je deze niet nodig hebben, maar mocht het wel misgaan: dan zul je blij zijn dat je hem hebt meegebracht!

Ben je verbrand? Zorg voor verkoeling!

De zomers in Nederland worden steeds warmer, en dat betekent dat we steeds meer tijd doorbrengen in de zon. Het is daarom zeer belangrijk om rekening te houden met het warme zomerweer. Neem daarom niet alleen een goede zonnebrandcrème mee, maar ook een goede After-Sun verzorgingsgel. Deze kun je gebruiken om je huid te verkoelen na de zon. Is het toch misgegaan, en ben je verbrand? Dan is het belangrijk om je huid te verkoelen. Sta je op een luxe camping met privé sanitair? Dan heb je geluk, en kun je heerlijk lang onder de douche staan. Let wel op, en zet de douche vooral niet té koud: lauwwarm water is voldoende. Heb je geen privé sanitair? Doop dan een theedoek in lauwwarm water, of leg plakjes komkommers op de verbrande huid.

Zorg voor een goed gevulde EHBO-doos

Voordat je op vakantie gaat, is het belangrijk om een EHBO-doos te vullen. Veel mensen vinden het moeilijk om te bepalen wat er allemaal in een EHBO-doos moet zitten. Je wilt immers niet té lang stilstaan bij alle rampscenario’s. Zorg er in ieder geval voor dat je EHBO-doos is uitgerust met de alledaagse medicijnen. Denk bijvoorbeeld aan pleisters, paracetamol en eventuele allergie medicatie. Daarnaast is het nooit verkeerd om verband, een desinfectiemiddel en een splinterpincet mee te nemen. Gaan er kinderen mee op vakantie? Dan is het slim om ervoor te zorgen dat je pleisters in verschillende groottes meebrengt. Wil jij op alles zijn voorbereid? Schroom dan vooral niet om extra EHBO-materialen mee te nemen, zoals kompressen, watten, verbandscharen, thermometers en blarenpleisters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *