Verzekering vakantiewoning afsluiten, dit is wat je moet weten

Steeds vaker kiezen mensen er op een zeker moment voor om extra vastgoed te kopen. Meer dan waarschijnlijk beschikken deze personen reeds over een eigen woning, maar willen ze graag nog een extra pand aanschaffen. Dat extra pand kan dan vervolgens dienst doen als tweede verblijf, maar ze kan ook een aardige bron van passief inkomen vormen. Ongeacht omwille van welke reden je ervoor hebt gekozen om een tweede huis aan te schaffen, het is altijd de moeite waard om te overwegen om deze te laten verzekeren. Een verzekering vakantiewoning afsluiten zorgt er in ieder geval voor dat je kan rekenen op heel wat extra zekerheid.

Hoe een verzekering vakantiewoning afsluiten?

Een verzekering vakantiewoning lijkt op het eerste zicht eigenlijk op een gewone verzekering die je bijvoorbeeld ook zou kunnen afsluiten voor de woning waarin je elke dag woont. Toch is dat niet helemaal correct. Het spreekt voor zich dat er in de basis wel sprake is van verschillende gelijkenissen, maar toch zijn er ook enkele verschillen waar te nemen. Zo geldt voor een vakantiehuis bijvoorbeeld dat ze vaak gedurende een niet onaanzienlijke tijd leegstaat. Dit bovendien doorgaans zonder dat er sprake is van toezicht op de woonst. Mede omwille van deze reden verschillen ook de kosten tussen een dergelijke verzekering voor een vaste woning en deze voor een vakantiehuis.

Welke dekkingen biedt een dergelijke verzekering?

Een verzekering vakantiewoning is een behoorlijk omvangrijke verzekering. Ze biedt dan ook een dekking tegen heel wat verschillende bedreigingen afkomstig van buitenaf. Denk bijvoorbeeld in eerste instantie maar eens aan stormschade. Wanneer er een flinke storm waait is het mogelijk dat je woning hier op verschillende manieren schade door kan lijden. De kostprijs voor het verhelpen van deze schade kan bovendien vrij snel oplopen. Indien je ervoor hebt gekozen om een verzekering voor je vakantiehuis af te sluiten zal je kunnen vaststellen dat je kan genieten van een perfecte dekking.

Het spreekt voor zich dat bovenstaande nog lang niet het enige is. Ook wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt en je vakantiewoning daardoor wordt beschadigd is het mogelijk dat de verzekeraar deze schade compenseert. Indien je dat wenst is het ook niet alleen maar mogelijk om de opstal te verzekeren. Ook de waarde waar de inboedel over beschikt kan bijvoorbeeld worden gedekt.

Hoeveel verzekeringspremie moet je ervoor betalen?

Het afsluiten van een verzekering vakantiewoning gaat net zoals het afsluiten van andere verzekeringen uiteraard gepaard met een bepaalde kostprijs. De premie die is verschuldigd voor het afsluiten van deze verzekering is altijd afhankelijk van de situatie in kwestie. Er kan dan ook steevast worden vastgesteld dat er sprake is van tal van verschillende factoren die hier een invloed op uitoefenen. Denk wat dit betreft niet alleen aan het soort vakantiehuis, maar ook aan bijvoorbeeld de waarde die ze vertegenwoordigt. Ben je van plan om jouw recreatiewoning te gaan verhuren? Dan moet je er rekening mee houden dat ook die keuze niet alleen het type verzekering, maar ook de premie kan beïnvloeden. In ieder geval, vraag dus altijd eerst even een offerte aan voordat je overgaat tot het afsluiten van een bepaalde verzekering vakantiewoning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *