goedkope scooterverzekering

Hoe kan je een goedkope scooterverzekering afsluiten?

De scooter valt in de praktijk uiteraard onder de gemotoriseerde voertuigen. Dit betekent dat er overal in de Europese Unie rekening mee dient te worden gehouden dat er hiervoor wettelijk verplicht een verzekering dient te worden afgesloten. Het gaat hierbij dan uiteraard om de zogenaamde WA-verzekering. Echter bestaan er ook nog mogelijkheden op de markt om een meer uitgebreide verzekering af te kunnen sluiten. Eender voor welke optie jij uiteindelijk zal gaan kiezen, het spreekt voor zich dat je altijd graag de beschikking zal willen hebben over een echt goedkope scooterverzekering. Wil jij ook graag ontdekken hoe je dit voor mekaar kan krijgen? Dan zal je tot de conclusie komen dat de informatie op deze pagina je daar zeker bij kan helpen!

1.) Vergelijk de verschillende scooterverzekeringen op de markt

Het eerste wat je moet doen wanneer je een goedkope scooterverzekering wil kunnen afsluiten is jezelf een goed beeld vormen van het aanbod met verzekeringen dat op de markt is terug te vinden. Wanneer je dat doet zal je meteen tot de logische conclusie komen dat de zogenaamde WA-verzekering de meest voordelige optie is op de markt. Dat is ook logisch, want deze bied je ook de minste dekkingen aan. Je bent bij het afsluiten van deze scooterverzekering dan ook enkel en alleen maar verzekerd tegen de schade die je aanbrengt ten opzichte van derden.

Bovenstaande zorgt ervoor dat geen enkele schade aan je eigen scooter is verzekerd. Dit geldt niet alleen voor de schade die je zelf aanricht tijdens het rijden, maar ook voor bijvoorbeeld de schade als gevolg van een brand of zelfs diefstal. Ondanks het feit dat de WA-verzekering dus in de praktijk beslist kan worden beschreven als een echt goedkope scooterverzekering lever je toch behoorlijk in op vlak van dekkingen. Wanneer je dit zeker niet wil is het altijd het interessantst om ervoor te kiezen om toch te kijken in de richting van iets uitgebreidere verzekeringen.

De beperkte en volledige casco scooterverzekeringen

Buiten de WA-verzekering voor scooters bestaat er uiteraard ook nog zoiets als de beperkt cascoverzekering. Deze verzekering bestaat in de basis uiteraard ook uit de WA-dekking, maar wordt aangevuld met nog een aantal andere dekkingen. Het gaat hierbij concreet om:

Voor heel wat mensen kan de bovenstaande optie een interessante keuze zijn. Dit geldt niet in het minst voor situaties waarin de scooter bijvoorbeeld niet in een garage kan worden geplaatst, maar op straat moet blijven staan. In dat geval is de kans op diefstal immers uiteraard significant groter dan wanneer de scooter in een afgesloten garage kan worden geplaatst.

De meest complete en tevens ook minst goedkope scooterverzekering waar je voor kan kiezen is uiteraard de volledige cascoverzekering of de allrisk. Wanneer je kiest voor het afsluiten van deze optie dien je dan wel rekening te houden met hogere kosten, daar staat tegenover dat er wel heel wat meer dekkingen door worden aangeboden. Ben jij iemand die heeft gekozen voor het kopen van een nieuwe, dure scooter waar je heel wat kilometers mee gaat afleggen? In dat geval zou dit type van verzekering nog steeds veruit de interessantste keuze kunnen zijn.

2.) Is er sprake van een eigen risico of niet?

Indien je graag een interessante en bovendien ook goedkope scooterverzekering wenst af te sluiten zal je in de praktijk altijd ook aandacht willen besteden aan het eigen risico dat er mogelijks op wordt gehanteerd. Het is in de praktijk zo dat dit niet altijd het geval hoeft te zijn. Is dat wel zo? Dan dien je er rekening mee te houden dat de hoogte van het eigen risico niet alleen maar een invloed heeft op het bedrag dat je moet betalen wanneer er sprake is van een bepaald schadegeval. Ook de premie die  door de verzekeraar periodiek in rekening wordt gebracht kan hier namelijk van afhankelijk zijn.

Als verzekeringnemer beschik je in de praktijk altijd over de mogelijkheid om het eigen risico binnen bepaalde limieten zelf te verhogen of te verlagen. Het bereidwillig verhogen van dat risico kan er in de praktijk voor zorgen dat je geconfronteerd wordt met aanzienlijk lager uitvallende premies die op periodieke basis dienen te worden betaald. Het spreekt voor zich dat je hier je voordeel mee kan doen. Let wel, des te hoger dat eigen risico komt te liggen, des te meer kosten je uiteraard zelf zal moeten betalen op het moment dat er sprake is van een bepaald schadegeval.

3.) Sluit geen dekkingen af voor je scooter die je niet nodig hebt

Bij elk type van motorrijtuigenverzekering geldt dat er buiten de standaard polis ook nog eens voor kan worden gekozen om verschillende aanvullende dekkingen af te sluiten. Voor heel wat van deze  dekkingen geldt dat ze weliswaar zeer interessant kunnen zijn, maar lang niet voor iedereen noodzakelijk zijn. Je dient jezelf daarbij dan ook vooral de vraag te stellen of je jouw scooter gaat gebruiken voor recreatieve doeleinden of je ze bijvoorbeeld ook gaat gebruiken voor het woon-werkverkeer. In dit laatste geval spreekt het namelijk voor zich dat je heel wat meer kilometers op de teller zal gaan zetten. In die situatie kunnen verschillende extra dekkingen een mooie extra meerwaarde betekenen. Let wel, hoe meer aanvullende dekkingen je gaat afsluiten, des te onwaarschijnlijker het wordt om een echt goedkope scooterverzekering af te kunnen sluiten.

4.) Een goedkope scooter betekent ook doorgaans een goedkope verzekering

Ook wanneer je rekening houdt met alle aangehaalde aandachtspunten en bespaartips op deze pagina zal je mogelijks tot de conclusie komen dat jouw goedkope scooterverzekering toch net wat minder voordeliger uit is gevallen in vergelijking met deze van bijvoorbeeld je buurman. Dat is best mogelijk. Ook al hou je namelijk rekening met alle hierboven vernoemde bespaartips, dan nog spelen bijvoorbeeld de specificaties van de scooter nog een zeer belangrijke rol. Wil je er dus met andere woorden echt van op aan kunnen dat jij kan rekenen op de meest voordelige verzekering voor een scooter op de markt? Dan zal je kunnen vaststellen dat je daar reeds bij aankoop van het voertuig rekening mee dient te houden. Alleen dan zal je immers de premie echt laag kunnen houden als verzekeringsplichtige voor een scooterverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *