De meest goedkope treinkaartjes

Met de trein gaan is een hele fijne manier van reizen. Toch kiezen mensen er steeds vaker voor om gewoon zelf met de auto te gaan, omdat ze denken dat met de trein reizen duur is. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn! Daarom hebben we voor jou uitgezocht hoe jij gemakkelijk aan goedkope treinkaartjes kunt komen en waarom treinreizen zo voordelig is, niet alleen voor jouw portemonnee. Lees dus gauw verder! 

Waarom reizen met de trein? 

Voordat we beginnen over goedkope treinkaartjes willen we je allereerst op het hart drukken waarom reizen met de trein eigenlijk een hele goede optie is, buiten de prijs om. Reizen met de trein is namelijk veel beter voor het milieu. Vergeleken met de auto of de bus is de trein een stuk milieuvriendelijker. Daarbij is het natuurlijk ook veel beter om te reizen met een trein dan met een vliegtuig. Met de trein kun je immers erg lange afstanden afleggen zoals een vliegtuig dit kan. De reden waarom treinen zoveel beter zijn voor de aarde dan deze andere vervoersmiddelen is omdat treinen deel zijn van elektrisch transport. Andere elektrische vervoersmiddelen zijn trams en metro’s. Buiten dat ze elektrisch zijn, rijden er in Europa al erg veel treinen compleet op groene energie en wordt er nog steeds volop gewerkt om het treinreizen nóg groener te maken. Het is dus juist goed om meer te investeren in het reizen met de trein zodat dit doel gemakkelijker bereikt kan worden. 

Treinreiziger – alles over trein en OV

Goedkope treinkaartjes voor een lange reis 

Laten we nu verder gaan met het onderwerp: De meest goedkope treinkaartjes. Wist je dat je ook buiten Nederland kunt reizen met de trein? En dat dit relatief helemaal niet zo duur is? Je kunt door heel Europa reizen met een Interrail ticket. Deze tickets zijn erg goedkope treinkaartjes. Daarnaast kun je hem gebruiken wanneer je zelf wilt! Er zit namelijk geen datum of tijd verbonden aan een Interrail ticket. Ook kun je het aanpassen aan jouw budget. Zo kun je voor de duurdere optie gaan waarmee je elke dag kunt reizen voor een maand, maar je kunt ook gaan voor een ticket die bijvoorbeeld vier dagen geldig is in de maand. Zo kun je deze goedkope treinkaartjes dus aanpassen aan jouw wensen! 

Goedkope treinkaartjes voor een kortere reis 

Misschien heb je er niet eerder op gelet, maar voor kortere treinreizen zijn er vaak ook goedkope treinkaartjes te vinden. NS heeft constant hele leuke deals klaarliggen! Zo staan ze er om bekend samen te werken met bijvoorbeeld de Efteling en dierentuinen. Je betaalt dan voor een scherpe prijs de entree én de treinreis. Daarbij bieden ze ook vaak kortingen aan. Ook kun je ervoor kiezen om een abonnement af te sluiten bij NS. Zo kun je voor slechts twee euro per maand al elk weekend 40% korting krijgen op jouw treinreis! Ook zijn er abonnementen af te sluiten waarbij je elke dag van de week korting krijgt op jouw reis. Goedkope treinkaartjes zijn dus te vinden voor iedereen die er even naar zoekt. Veel reisplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *