Dé voorbereiding als backpacker

Je gaat op reis! De tickets zijn geboekt! Nu kan de voorpret beginnen. Het is belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Waar moet je allemaal aan denken en welke spullen zijn er nodig? In deze blog wordt besproken wat jij allemaal moet regelen voor je backpack reis. 

Een creditcard 

Dit is vast niet het eerste waar je aan denkt. Maar het is belangrijk en handig om een creditcard te hebben als je ver weg op reis gaat. Dit kan nodig zijn om online vliegtickets of om een hotel te boeken. Maar er zijn ook landen waar je niet overal met je normale kaart kan betalen. Daarnaast is het prettig dat je met een creditcard geen pinautomaat nodig hebt. En deze hebben ze niet op alle eilanden en uitwegen van de wereld. Super handig en belangrijk. 

Accommodatie regelen 

Het leuke aan backpacken is natuurlijk dat je kan gaan en staan waar je wilt. Je hoeft niet vast te zitten aan bepaalde plekken of accommodaties. Toch is het wel fijn om voor de eerste plek waar je heen gaat wat te regelen. Het is prettig als je ergens net aan komt op een plek die je niet kent, om ergens te kunnen settelen. In de accommodatie kan je je spullen opbergen en de omgeving verkennen. Als je de eerste nacht nog een overnachting moet regelen, zal dit veel onnodige stress opleveren. 

Bivitent

Voor als je echt de natuur in gaat is een bivitent onmisbaar. Hiermee kan je comfortabel slapen waar je ook bent. Maar je wilt uiteraard ook niet te veel gewicht mee dragen in je rugzak. Een bivitent is een slaapzak en een tent in een. Je kan hem zo uitrollen tot een comfortabele slaapzak. Maar je hoofd is ook altijd nog bedekt door middel van het stuk tent dat daar zit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *