Tips voor als je een oldtimer wilt nemen

Veel mensen dromen over een eigen oldtimer. Er heerlijk aan sleutelen en vervolgens leuke tripjes ermee maken. Maak je droom waar! In deze blog lees je wat je moet doen als beginnend oldtimer hobbyist. 

Kosten 

Het hebben van een oldtimer is niet goedkoop. Dit komt onder andere door de kosten aan zeldzame onderdelen en de verzekering. Bij een oldtimer is het vaak ook lastig om aan goede materialen te komen, aangezien hiervan nog maar weinig op de markt is. Maar anderzijds kan je ook geld verdienen aan een oldtimer. Wanneer je een goedkoop exemplaar op de kop tikt, goed restaureert en doorverkoopt, kan je ook wat uit je hobby halen qua geld. 

Verzekering 

Als je met de auto wilt gaan rijden, is het verstandig om een verzekering af te sluiten. Een oldtimerverzekering WA is ook verplicht. Deze dekt dan ook de kosten als je schade rijdt, dit kan namelijk een duur grapje zijn. Het verzekeren van een oldtimer gaat wel wat anders dan bij een reguliere auto. Bij een oldtimer krijg je namelijk te maken met speciale premies en voorwaarden. Dit verschilt echter per oldtimer en per verzekeringsmaatschappij, kijk hier van tevoren goed naar. En ga op zoek naar de verzekering die het beste bij jou past. 

Kennis 

Bij een oldtimer komt nogal wat technische kennis om de hoek kijken. Daarnaast moet je best handig zijn om deze kennis toe te kunnen passen. Alleen dan is het mogelijk om een ingewikkelde oldtimer te restaureren op eigen kracht. Of ga op zoek naar een oldtimer waar niet meer zoveel aan gesleuteld hoeft te worden. Heb jij twee linkerhanden? Kies er dan voor om je auto te laten restaureren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *